Inlägg gällande köpeavtalet

Bästa Nibblabor!

Då kom äntligen det efterlängtade köpeavtalet som vi alla har väntat så länge på.

Enligt punkten övrigt (12.1 och 12.2) är Köpeavtalet villkorat varför vi nu har ett antal frågor som vi känner bör besvaras innan man kan signera avtalet. Det är viktigt att känna sig bekväm och väl informerad innan man ingår i ett så viktigt avtal.

Det borde vara en fullständig transparens och öppenhet om kostnaderna och konsekvenserna av avtalet. Vi önskar se en detaljerad information hur de kommer att påverka alla medlemmar. Avtalet är otydligt formulerat. Att signera avtalet i sin nuvarande form betyder att varje part förbinder sig till summor och en tidsplan vi inte har en aning om vad det i slutänden kan bli.

·      Vad är det egentligen för process som vi förbinder oss till? 

·      Vad är det för tidsplan för den processen?

·      Hur ser den ekonomiska planen ut framöver?

Övriga frågor gällande köpeavtalet: 

Varför står det inte angivet tomtstorlek på den tomt avtalet avser?

Vi blev utlovade redan från början att få se karta på hela området när avstyckningen var klar, den saknas i utskicket. Med anledning av att vi alla äger lika mycket borde det vara självklart att vi alla får ta del av hela området och inte endast den tomt som ingår i det egna avtalet.

Om man inte anser att den karta över egen tomt som var bifogad överensstämmer med den faktiska tomt man har, vart kan jag vända mig för att diskutera och/eller överklaga beslutet?

Det saknas hänvisning och kontaktuppgifter i den lathund som var bifogad.

Vi har alla varit medvetna om att en ny detaljplan skulle genomföras för skogens mindre tomter. Nu har det framkommit att det är en större grupp med tomter som har utökats enligt hävd vilket betyder att det är betydligt fler tomter där detaljplanen måste göras om.

Övrigt, Punkt 12.1

Är den som inte är ”intressent” i hävdfrågan och frågan om att få en större tomt verkligen skyldig att delta i den processen genom att tvingas betala för att täcka kostnader i den processen?

Styrelsen för den Ideella föreningen