Staket mot kanadagäss

Nu finns ett staket en bit ut i vattnet vid badstranden. Det ska hindra kanadagässen från att komma in på stranden och förorena.

Staketet har satts upp av frivilliga medlemmar och ligger några meter ut från stranden.

Vi vill också passa på att påminna om att hundar inte får vistas eller bada på badstranden. Hundar som vill ta ett dopp hänvisas vänligt men bestämt till stranden vid båtklubben.

 

stran 1.jpg

Testa boot camp på Nibbla

Nu har du som bor på Nibbla chansen att prova på boot camp-träning, – en allsidig utomhusträning för alla. Du kan antingen vara med i seniorgruppen 60+, eller den för … tja, lite yngre.

 För att testa vad boot camp innebär bjuder arrangören Fysgruppen in Nibblaborna till ett gratis prova på-pass:

 Söndag den 16 juni, klockan 10 (senior), och klockan 11.

Plats: Fotbollsplanen vid dansbanan

Anmälan sker på www.fysganget.se

 Alla deltar utifrån sina förutsättningar och på egna villkor – huvudsaken är att ha roligt, svettas och kanske komma igång med regelbunden träning.

 I fortsättningen arrangeras åtta ”svettiga träningstillfällen”, för de som väljer att fortsätta. Mer information om priser med mera finns på www.fysganget.se.

Barnens dag på Nibbla 6 juli

Premiär:

Den 6 juli arrangeras för första gången Barnens dag på Nibbla. Tanken är att det ska bli en dag med en massa roliga aktiviteter för alla barn. Det blir lekar, fiskdamm och kanske femkamp. Meningen är att barnen i området ska lära känna varandra under roliga former.

 Vi söker nu fler vuxna som vill vara med och hjälpa till under dagen och som kanske har förslag på fler aktiviteter. 

 Hör av dig till Åsa Hagberg, lott 7. Eller maila till:

hagberskan@gmail.com, senast den 15 juni.

 Välkomna till Barnens dag på Nibbla!

Tätare sophämtning i år

Från och med vecka 26 kommer soporna att hämtas varje vecka.

För att förekomma samma sanitära olägenhet som under förra sommarens rekordvärme kommer vi att ha tätare hämtning under de varmaste månaderna, då vi har flest semesterfirare på Nibbla.

Återgång till tömning varannan vecka beräknas ske i mitten av augusti – förutsatt att det inte råder samma värme som förra sommaren.